ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
Soczewka nie chce zejść z palca przy zakładaniu...
  • dw4463757
    Forumowicz
    Forumowicz

Soczewka nie chce zejść z palca przy zakładaniu...

autor: dw4463757 » 11 stycznia 2011, 18:14

Witam!

Mam duży problem z zakładaniem soczewek, przez co jedną potrafię zakładać 5-10 minut.
    Gdy już ułożę soczewkę na palcu (używam Soflens 59) i przykładam do oka, soczewka nie chce zejść z palca i na nim zostaje, albo odwija się na drugą stronę, obejmując palec.

Proszę o jakieś porady, co robić, aby po dotknięciu soczewki do oka, została tam :)

Pozdrawiam!
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 11 stycznia 2011, 20:18

"odsuszyc" palec przekladajac soczewke z jednego na drugi, tak aby soczewka przykleila sie do bardziej "mokrej" rogowki.
  • Meggy100
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Meggy100 » 15 stycznia 2011, 17:15

nie jestem profesjonalistka ale dosc szybko poradzilam sobie z problem zakladania soczewek.
    Teraz widze, ze najwazniejsze jest wlasciwe nalozenie soczewki na palcu, najlepiej tak centralnie, a nastepnie tez takie centralne skierownanie jej na oko. Uczucie ktore towarzyszy dobrze zalozonej soczewce to przez chwile mokre oko. Jak tego nie ma , to w moim przypadku, ze za chwile bede musiala powtorzyc czynnosc.
    Nie wiem czy pomoglam ale trening czyni mistrza
    Pozdrawiam
    Magda
  • CzytajacyForum
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: CzytajacyForum » 20 stycznia 2011, 15:30

Wszystko przychodzi z czasem,również w tej kwestii:) Na początku swojej przygody z soczewkami również miałem podobny problem,nie wspominając już o płynach pielęgnujących. Forumowicze dobrze radzą,trzeba przełożyć soczewkę na drugi palec,tak aby swobodnie odeszła.
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1