No ogólnie dziękuję Wam wszystkim, że mi pomogliście

Dzwoniłam do babci okazało się, że do mojego okulisty idę jednak dopiero na koniec sierpnia

Czyli pozostało mi jedynie iść do jakiegoś innego tylko, że nie potrafię się dogadać z babcią, ponieważ ona twierdzi, iż takie sprawy załatwia się tylko ze swoim okulistą, a ja powiedziałam że na tej stronie właśnie inni piszą że można iść także do innego okulisty, a ona powiedziała że móc, na pewno można ale to nie jest tak jak kiedyś, przychodziło się i od razu już się szło do gabinetu, teraz trzeba się rejestrować i raczej będzie tak u każdego okulisty że będą mieli czas dopiero jakoś po wakacjach albo nie wiadomo nawet czy nie później. Ogólnie to mam zgodę na to wszystko i moja babcia pójdzie ze mną, tylko że ja muszę teraz takiego okulistę znaleźć sobie jakoś sama, a moja babcia tam przykładowo przedzwoni i wiecie. Tylko, że ja się kompletnie nie znam, wiem że jest tez takie badanie w tym [nazwa salonu] ale tam na pewno się płaci z 50 zł. czy pewnie więcej i to totalnie odpada, bo aż tyle pieniędzy to ja nie będę miała. Mieszkam w Bydgoszczy. Jest ktoś może tutaj właśnie z Bdg. i mógłby mi pomóc coś odnaleźć albo może wie gdzie bym znalazła jakiegoś okulistę ? Moja mama strasznie próbuje mnie zniechęcić, ponieważ twierdzi że ładnie wyglądał w okularach i decydując sie na soczewki, decyduję siż też na duże koszty.. i mówi, że córka jej koleżanki z pracy była w wieku 16 lat i okulista powiedział, że soczewki może od lat 18 nosić.. Potem, że takie soczewki, które ja bym musiała mieć, czyli na ten astygmatyzm i ogólnie to na pewno będą bardzo drogie i takie tam.. Oczywiście mówi, że to moja sprawa i jak mi tak zależy to zrobię co będę chciała ale cały czas mówi, że za bardzo się z tym spieszę ale chyba nie rozumie że strasznie mi zależy.. I co myślicie?
Ps. Znalazłam ta karteczkę taką i na OP - sfera:-2.5d, cylinder:-1.0, a OL - sfera:-2.0d, cylinder:-0.5 i tam ten astegmatyzm i coś jeszcze pisze. ale to i tak nie ważne już pewnie