LEMUR pisze:a jak sie wykapiesz po np jakims treningu nie wylewaj wody z wanny tylko za godzinke znowu sie w niej wykap
 dobre dobre
 dobre dobre  teraz juz nie bede k?pa? moich soczewek w tym samym p?ynie
 teraz juz nie bede k?pa? moich soczewek w tym samym p?ynie 
Dzi?ki

tez tak mialam, tez przy zmianie Acuvue2 na optix,nie wiem czemu tak jest ale podobno duzo osob tak ma.asiaczek1987 pisze: na poczatku nosilam J&J Acuve2 poczym zmienilam je na Air Optix.
Po zmianie stwierdzilam ze nie widze w nich tak samo wyraznie jak w J&J czy to normalne?si?a soczewek jest ta sama!

widac ten walek z zarejestrowaniem ich jako 3mce to prawda albo to ja mam jakies max-silne osady
 widac ten walek z zarejestrowaniem ich jako 3mce to prawda albo to ja mam jakies max-silne osady 

Mam takie pytanie
  Mam takie pytanie  Mam soczewki miesi?czne ... Przez okres u?ywania ich stosowa?em p?yn OPTI FREE ... Niestety dzisiaj rano mi si? sko?czy?. U mojego optyka niestety nie maj? tego p?ynu. Zakupi?em wi?c p?yn SOLO CARE AQUA.
 Mam soczewki miesi?czne ... Przez okres u?ywania ich stosowa?em p?yn OPTI FREE ... Niestety dzisiaj rano mi si? sko?czy?. U mojego optyka niestety nie maj? tego p?ynu. Zakupi?em wi?c p?yn SOLO CARE AQUA.

nauczy?em si? w ko?cu rozpoznawa? prawid?ow? stron? soczewki i ju? tylko jedna rzecz powstrzymuje mnie od w?o?enia ich sobie  do oczu .
 nauczy?em si? w ko?cu rozpoznawa? prawid?ow? stron? soczewki i ju? tylko jedna rzecz powstrzymuje mnie od w?o?enia ich sobie  do oczu . )  . Ostatnio zauwa?y?em kilka szczeg??lik??w kt??re mam nadzieje mi wyt?umaczycie . Po pierwsze zaobserwowa?em, ?e po wylaniu soczewki z pojemniczka na r?k?,  zawsze  znajduje tam jaki? ma?y czarny w?osek (pewnie rz?s? ).  ?eby?cie nie my?leli, ja zawsze przed przyst?pieniem do tego  "rytua?u" mam czyste, wysuszone r?ce tote? troch? dziwi mnie rzecz co nast?puje:  Tu? przed za?o?eniem soczewki kiedy jej si? przygl?dam cz?sto widze, ?e  wewn?trzna cz???  nie jest  idealnie czysta, czy prze?roczysta, ?e da si? zauwa?y? taki bia?y kulkowy osad. Oczywi?cie jak na "nerwusa" przysta?o ponownie czyszcz? mechanicznie i zgodnie z  ulotk? p?ynu pozostawiam j? na 5 minut w pojemniczku po czym wylewam na (ponownie umyte ) r?ce i co widz? ? Osad i nie rzadko kolejn? czarn? rz?sk?. CO za KoMedia nie ?  Dzisiaj wymieni?em p?yn i jutro robi? ostatni? pr??b? i jak mi nie wyjdzie to ja ju? nie wiem co zrobi? ? Chyba wezm?  siekier? i p??jd? karczowa? las...  Dlatego powiedzcie mi :  Sk?d ten osad i jak czy?ci? aby go nie by?o lub czy mog? tak? soczewk? bezpiecznie za?o?y? na oko ?  Kln? soczy?cie na sw??j los i pozdrawiam serdecznie.
  )  . Ostatnio zauwa?y?em kilka szczeg??lik??w kt??re mam nadzieje mi wyt?umaczycie . Po pierwsze zaobserwowa?em, ?e po wylaniu soczewki z pojemniczka na r?k?,  zawsze  znajduje tam jaki? ma?y czarny w?osek (pewnie rz?s? ).  ?eby?cie nie my?leli, ja zawsze przed przyst?pieniem do tego  "rytua?u" mam czyste, wysuszone r?ce tote? troch? dziwi mnie rzecz co nast?puje:  Tu? przed za?o?eniem soczewki kiedy jej si? przygl?dam cz?sto widze, ?e  wewn?trzna cz???  nie jest  idealnie czysta, czy prze?roczysta, ?e da si? zauwa?y? taki bia?y kulkowy osad. Oczywi?cie jak na "nerwusa" przysta?o ponownie czyszcz? mechanicznie i zgodnie z  ulotk? p?ynu pozostawiam j? na 5 minut w pojemniczku po czym wylewam na (ponownie umyte ) r?ce i co widz? ? Osad i nie rzadko kolejn? czarn? rz?sk?. CO za KoMedia nie ?  Dzisiaj wymieni?em p?yn i jutro robi? ostatni? pr??b? i jak mi nie wyjdzie to ja ju? nie wiem co zrobi? ? Chyba wezm?  siekier? i p??jd? karczowa? las...  Dlatego powiedzcie mi :  Sk?d ten osad i jak czy?ci? aby go nie by?o lub czy mog? tak? soczewk? bezpiecznie za?o?y? na oko ?  Kln? soczy?cie na sw??j los i pozdrawiam serdecznie. Czy?ci? mo?esz normalnie p?ynem do soczewek lub i?? do optyka i kupi? sobie co? specjalnie na osady bia?kowe, np. jakie? tabletki... Co? tam ju? doradz?.
 Czy?ci? mo?esz normalnie p?ynem do soczewek lub i?? do optyka i kupi? sobie co? specjalnie na osady bia?kowe, np. jakie? tabletki... Co? tam ju? doradz?.  Za?o?y? mo?esz bezpiecznie na oko, chocia? mo?esz mie? problemy z tak jakby "mgie?k?", kt??ra mo?e si? pojawia?...
 Za?o?y? mo?esz bezpiecznie na oko, chocia? mo?esz mie? problemy z tak jakby "mgie?k?", kt??ra mo?e si? pojawia?... to jakim cudem tam znalazla sie az tak widoczna warstwa osadow
 to jakim cudem tam znalazla sie az tak widoczna warstwa osadow  moze to taka pianka z plynu
 moze to taka pianka z plynu 

]
] mozesz jezdzic wszedzie po 120 i nie spowodowac wypadku a moze byc zupelnie odwrotnie
 mozesz jezdzic wszedzie po 120 i nie spowodowac wypadku a moze byc zupelnie odwrotnie  wszystko zalezy od ciebie
 wszystko zalezy od ciebie 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }