ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1
Problem, ale nie umiem go nazwac :)
  • szakalak

Problem, ale nie umiem go nazwac :)

autor: szakalak » 08 sierpnia 2009, 19:32

Witam :)
    Przeglądnełam forum, ale jak to zwykle bywa, każdy chciałby przeczytać poradę dotyczącą konkretnie jego problemu, wiec zapytam, jesl isiewjakis sposob powtorze, z goy sie nie obraze,zausuniecie mojego topicu. :)
    Do rzeczy:
    Bylam u okulisty, dobral mi soczewki, poza tym ze byly firmy Ciba i bodajze byly socz. sferycznymi, nie wiem nic wiecej, aczkolwek, soczewka na jednym oku sprawuje sie dobrze, nie czuje jej , nie zamazuje mi sie obraz itp.
    za to z lewym okim mam duzy problem,ciagl mam mgle, ktora ustepuje dopieru po ilus tam mrugnieciach, i soczewka' plywa' mi po oku.
    Wroclam do okulistki, i kobieta, dala mi do sprobowania, 3 inne soczewki roznych firm, ale zadna sie nie sprawdzila, efekt byl ten sam.
    Czy moze to oznaczac ze mam 'nadwrazliwe' oko i nie mam opcji na soczewki? Czy wizyta u innego specjalisty, ktory mialby wiekszy wybor soczewek moglaby pomoc? Czy to jzu jet przegrana sprawa? Bo okulistka stwierdzila, ze skoro zadna z tych 3 nie pasuje to znaczy ze nie moge nosic. A o ile sie nie myle nie dawala mi roznych rozmiarow, socz. z roznymi krzywiznamiitp,tylko 3 roznych firm.
    Da sie na to jakos odpoiedziec? Warto zainwestoac kolene pieniadze na wizyte u kogos innego, z ndzieja, ze to tylko kwestia wadliwego dopasowania?
    Z gory dziekuje za odp. i tak, wiec, za dluuuuuugi ten post :)
    aha:) mam niewielki astygmtyzm, a chyba nie mialam socz. torycznych. czy to moglo jakos wplynac na problemy przy noszeniu. straaaaaaaaaszniemi zaezy na soczewkach :)
    Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2009, 19:33 przez szakalak, łącznie zmieniany 1 raz.
  • pola2605
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: pola2605 » 20 października 2009, 12:47

witam,
    ja bym sie wybrala jeszcze do kogos innego ale co do krzywizy ze masz inna to sie bardzo rzadko zdaza zeby ktos mial jedno oko wieksze a drugie mniejsze poza tym jezeli masz astygmatyzm to warto by dobrac soczewki toryczne bo i tu moze byc problem.
ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1