ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
soczewki + aquapark
  • mbassara

soczewki + aquapark

autor: mbassara » 28 sierpnia 2009, 09:58

Witam

Jutro wybieram się ze znajomymi do Tatralandii na Słowacji. Chodzę w okularach -4, ale na basen żeby jakoś w miarę funkcjonować, zawsze zakładam soczewki. Tyle że co innego pływać spokojnie w soczewkach i okularach pływackich a co innego szaleć na zjeżdżalniach... Próbował ktoś może takiej kombinacji jak aquapark + soczewki? Byłem w tatralandii jakieś 5 lat temu (jeszcze nie mialem okularów) i zauważyłem że obsługa raczej nie pozwalała wchodzić na zjeżdżalnie w okularkach pływackich. Teraz się zastanawiam czy jest możliwość że np. podczas wpadania z impetem do basenu soczewki mi "wypłyną"? :> poza tym tam mają wodę termalną która ma zwiększoną zawartość NaCl i SO4-...

A więc, był ktoś w soczewkach? nie było problemów? oczy nie szczypały? :wink:

pozdrawiam
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 28 sierpnia 2009, 10:53

Na jakiekolwiek akweny to tylko soczewki JEDNODNIOWE! i od razu po zabawie do wyrzucenia! Bylo juz wiele postow o tym dlaczego.
  • BarwyOczu
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: BarwyOczu » 17 września 2009, 12:24

Problem w zasadzie rozwiazany. Soczewki jednodniowe beda najlepszym wyjsciem.
    Ostatnio zmieniony 17 września 2009, 16:12 przez BarwyOczu, łącznie zmieniany 1 raz.
    Szkła kontaktowe, soczewki kolorowe, płyny – [spam]
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1