Martu?, nie da si? ca?kowicie astygmatyzmu skorygowa? soczewkami sferycznymi. W przypadku cyl - 0,5, rzeczywi?cie trzeba dopasowa? sferyczne, gdy? nie ma tak ma?ego cylindra, ale -0,75 ju? jest. Okulista powinien zaproponowa? Ci korekcj? tego oka soczewk? toryczn? (niestety du?o dro?sz?).martu? pisze: Jak we wcze?niejszych postach pisa?am mam astygmatyz -0,7 i -0,5 a soczewki sferyczne.
.
Ja tak?e mia?am wra?enie,?e pogorszy? mi si? wzrok, ale dopiero po 3 miesi?cach noszenia soczewek. Mam teraz minimalnie zmienione parametry i wszystko jest ok. Co do b??lu oczu, przyczyny mog? by? r???ne. U mnie problem stanowi materia? soczewki (Niestety AirOptix??w nie mog? nosi?). Nie ma co gdyba?, tylko trzeba jeszcze raz odwiedzi? okulist?.martu? pisze: niepokoi mnie to ze po 1 miesiacu noszenia mam wrazenie ze pogorszy? mi sie wzrok (ale w okularach widze tak samo)
no i jeszcze te bolace oczy .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }