Od tygodnia nosz? soczewki J&J Acuvue Oasis (moje pierwsze soczewki kontaktowe w ?yciu). Przepisa?a mi takie okulistka, gdy? stwierdzi?a ?e mam zapalenie spoj??wki oka (czy co? takiego, nie pami?tam dok?adnie) co objawia si? ropkami w oczach (takimi jak rano po spaniu

). Podczas tej pierwszej wizyty zapyta?a mnie, od jak dawna widz? u siebie takie objawy. Odpowiedzia?am jej zgodnie z prawd?, ?e nie zauwa?y?am. Uwa?am bowiem, ?e to by? przypadek ?e akurat tego dnia mia?am ropki w oczach.
Kiedy by?am dzi? na pierwszej kontrolnej wizycie, to zapyta?am czy mog?abym nosi? inne soczewki, miesi?czne. Nie ukrywam ?e chodzi o cen?, bo soczewki kt??re mi przepisa?a s? dwutygodniowe i wychodz? 2 razy dro?ej ni? miesi?czne. A ja jestem biedn? studentk?

i na soczewki zarobi? musz? sama, a nie chc? ca?ej wyp?aty (pracuj? w weekendy) wydawa? na soczewki... Okulistka powiedzia?a ?e nie, bo (spogl?daj?c w swoje notatki z poprzedniej wizyty) mam to zapalenie spojowki czy cos tam... I tylko te soczewki bed? odpowiednie.
Zapyta?am okulistki, czy to moje zapalenie spojowki mozna wyleczy?, ale powiedzia?a, ?e nie, ?e leczy si? to tylko gdy jest ostre zapalenie.
Czy okulistka stwierdzi?a moje zapalenie tylko przez to, ?e zauwazyla ropki w oczach? Czy moze przez badanie pod mikroskopem, kt??re mi robi?a przed dobraniem soczewek? Bo je?eli tylko po tym, ?e mia?am zaropia?e oczy, to nie przekona mnie to... Ka?dy czasem ma zaropia?e oczy

A na soczewki dwutygodniowe po prostu mnie nie sta?