ODPOWIEDZ Posty: 5 Strona 1 z 1
Różnica pomiedzy Acuvue for Astigmatism a Acuvue Brand Tor
  • AlanS
    Forumowicz
    Forumowicz

Różnica pomiedzy Acuvue for Astigmatism a Acuvue Brand Tor

autor: AlanS » 02 sierpnia 2008, 00:37

Moze mi ktos to wyja?ni??
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez AlanS, łącznie zmieniany 1 raz.
  • smic
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: smic » 02 sierpnia 2008, 07:13

Acuvue for Astigmatism sa nowsze, ich pelna nazwa jest Acuvue Advance for Astigmatism, wiec sa to soczewki toryczne takie same jak Advance.
    Natomiast Acuvue Toric sa starsze, byly produkowane wczesniej i produkowane byly na albo na podstawie pierwszych Acuvue lub Acuvue 2, nie wiem dokladnie. W kazdym wypadku Acuvue Toric juz nie bardzo sie sprzedaja (mysle, ze nawet Johnson zakonczyl ich sprzedaz).
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 02 sierpnia 2008, 07:52

- Brand Toric - starsze, hydro?elowe, materia? Etafilcon A, uwodnienie 58%, bc 8.7, dia 14.4, dk/t=30.6, mo?liwo?? przed?u?onego noszenia przez tydzie? bez zdejmowania.

- Advance for Astigmatism - nowsze, silikonowo-hydro?elowe, materia? Galyfilcon A, uwodnienie 47%, bc 8.6, dia 14.5, dk/t=86, nie mo?na w nich sypia?.
  • Awatar użytkownika
    armani
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: armani » 02 sierpnia 2008, 20:08

Malla pisze:Brand Toric (...) mo?liwo?? przed?u?onego noszenia przez tydzie? bez zdejmowania
    :zdziwko: Nie chce tu by? m?drzejszy od ludzi z J&J, ale to co napisali wydaje si? by? straszna g?upot?... hydro?ele do noszenia przed?u?onego? I to przez 7 dni??
    Bior?c pod uwag? najnowsze badania dotycz?ce mo?liwo?ci spania w soczewkach, J&J ma chyba 'lekko' nieaktualne informacje...
    No chyba ?e si? myle, niech mnie kto? o?wieci ;)

Jeszcze tylko dodam, ?e w ka?dym wypadku taki tryb noszenia powinien by? koniecznie skonsultowany ze specjalist? :tak: ;)
    \
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 02 sierpnia 2008, 23:18

Te? mnie to troch? dziwi, ?e w Advance nie mo?na, a w tych mo?na. Zreszt? i tak decyzji o tym nie mo?na absolutnie podejmowa? samodzielnie.
ODPOWIEDZ Posty: 5 Strona 1 z 1