To prawda, soczewki wcale nie s? takie tanie. Szczerze m??wi?c nie jestem pewna czy noszenie okular??w mimo wszystko nie wychodzi taniej, musisz wzi?? pod uwag?,?e soczewek nie kupuje si? tak jak okular??w, to znaczy jedn? par? na rok lub dwa, lecz znacznie cz??ciej. Mo?esz sprawdzi? w internecie orientacyjne ceny soczewek i p?yn??w zanim porozmawiasz z rodzicami (ale sam bro? Bo?e ich nie zamawiaj, o tym musi zadecydowa? okulista ). Poza tym i tak musisz mie? okulary, gdy? nie jest rozs?dne noszenie ich po 16 godzin na dob?, przez 7 dni w tygodniu. Pomy?l, porozmawiaj z rodzicami i najlepiej razem zadecydujcie, bo jakby nie patrze? jeste? od nich zale?ny. Soczewki to fajna rzecz, sama je nosz?, jednak trzeba si? liczy? z kosztami.porozmawiaj z rodzicami, czy Ci zasponsoruj? soczewki
wez pod uwage ze:julik2k pisze:albo czasami sama kupuje i jest dobrze. Wymieniam je regularnie i nie ma mowy o jakichkolwiek zaniedbaniach z mojej strony. Tak?e rodzice nie odgrywaj? tu i tak najwa?niejszej roli.
Dokladnie . Sam przekonywalem rodzicow dos oczewek okolo 1.5roku i poskutkowalo .LEMUR pisze:rodzice nie maja byc wrogiem i robic wszystkiego przeciwko nim, bo wystarczy podejsc partnersko - ale na to pracuje sie latami a nie na miesiac przed planowanym zakupem soczewek czy czego kolwiek innego.
Ja przekonywa?am te? co? ko?o tego. Nie pomaga?o nawet to, ?e sam okulista mi je zaproponowa? - z uwagi na pogl?biaj?c? si? wad? jedynie na jednym oku (na drugim nic nie nosz?). W ko?cu zaproponowa?am ?e wypr??buje jedn? i zobaczymy, a po miesi?cu ju? byli na tyle przyzwyczajeni do moich soczewek ?e nosz? je ju? rok;)hajski pisze:
Dokladnie . Sam przekonywalem rodzicow dos oczewek okolo 1.5roku i poskutkowalo .
Z wieloma innymi sprawami tez tak jest .
bless !
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }