A co ma jedno do drugiego (zsuwanie si? soczewek do mocy)? Takie podej?cie okulisty oznacza brak profesjonalizmu. Ostatnio sp?dzi?am ponad p??? godziny w gabinecie, a optometrystka przejrza?a wszystkie dost?pne jej katalogi, bo moje pytanie brzmia?o: " Jakie mog? nosi? soczewki toryczne dla oczu wra?liwych uwzgl?dniaj?c moje parametry?" Nie wypu?ci?a mnie dop??ki na otrzyma?am odpowiedzi nie tylko dotycz?cej soczewek, ale i zalecanego p?ynu.Soczewka zsuwa sie z centralnego po?o?enia gdy robi? co? ze spuszczon? g?ow? (np. pisz? na klawiaturze) i obraz si? rozmywa/rozdwaja. Okulistka nie potrafi?a mi pom??c, a gdy sugerowa?am z?? krzywizne stwierdzia?a, ?e to raczej nie to tylko mo?e zbyt du?e moce dobra?a.
AirOptix Toric narazie sa dostepne w mocach do -6,oo oraz nastepujace cylindry: -0,75; -1,25; -1,75 osie co 10stopniMgie?ka1 pisze:wsz?dzie w necie Optixy s? podawane do -6. Na jednej stronie znalaz?am tylko Optixy: moc od - 6,50 do - 9,00 co 0,50, ale jak na z?o?? Cylinder tylko - 1,25, - 1,75. A ja potrzebuj? 1,75 i 0,75
Pani optyk (zreszt? niezwykle mi?a) na moje pytanie o przepisane przez lekark? soczewki toryczne odpowiedzia?a, ?e sferyczne maj? tylko na zam??wienie a torycznymi w og??le si? nie zajmuj?. By? mo?e nie nie maj? klient??w na soczewki toryczne, wi?c postanowili nie prowadzi? ich sprzeda?y...LEMUR pisze:ps. nie rozumiem co za trudnosc w napisaniu do zamowienia soczewek torycznych?
a widzisz, jezeli okulistka przepisala Ci soczewki KONTAKTOWE toryczne to ONA powinna Ci je dobrac... nie kupuje sie soczewek kontaktowych na podstawie TYLKO samej recepty - tzn nie beda one prawidlowo - znaczy sie wogole dopasowane.Mgie?ka1 pisze:Pani optyk (zreszt? niezwykle mi?a) na moje pytanie o przepisane przez lekark? soczewki toryczne odpowiedzia?a, ?e sferyczne maj? tylko na zam??wienie a torycznymi w og??le si? nie zajmuj?.
ta sytuacja by?a w innym salonie, w kt??rym pyta?am o soczewki.Mgie?ka1 pisze:Pani optyk (zreszt? niezwykle mi?a) na moje pytanie o przepisane przez lekark? soczewki toryczne odpowiedzia?a, ?e sferyczne maj? tylko na zam??wienie a torycznymi w og??le si? nie zajmuj?. By? mo?e nie nie maj? klient??w na soczewki toryczne, wi?c postanowili nie prowadzi? ich sprzeda?y...
Soczewki toryczne sa dostepne w gabinetach do doboru... oczywiscie w tym ktory inwestuje, chce dobierac/umie/zajmuje sie tym. Zadna firma soczewkowa (z tych 4najbardziej znanych) nie robi problemu osobie, ktora chce dobierac soczewki toryczne.Mgie?ka1 pisze:Chocia? moim zdaniem w?a?nie ze wzgl?du na ten indywidualny dob??r i wi?ksza trudno?? doboru odpowiednich parametr??w (wszystkich) soczewki toryczne powinni sprzedawa?r??wnie? pojedynczo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }