Twoj uklad wlaczy w tym momencie akomodacje i dojdzie do przekorygowania - czyli soczewki beda zbyt mocne, na dluzsza mete - meczace. Przy niewielkim przekorygowaniu nie zauwazysz roznicy, przy nieco wiekszym wydawac Ci sie bedzie ze widzisz lepiej.. ale nie chcialbys w takich okularach czy soczewkach chodzicwoozie pisze:czyli jezeli jestem krotkowidzem i mam za mocne szkla to wrecz przeciwnie zamiast lepiej widziec w dal bede widzial gorzej ?
Fakt, że nie odczuwasz dyskomfortu jakiego możnaby sie spodziewać przy zbyt dużej mocy cylindra, może również świadczyc o tym, że korekcja okularowa nie była jednak zbyt dobrze dobrana. Być może lepiej dobrane są obecne soczewki kontaktowe. Ale za duzo jest gdybania. Nie ma co kombinować. Trzeba sprawdzić jeszcze raz w badaniu prawidłowość korekcji i ustalić dlaczego odczuwasz różnicę w ostrości obrazu dla oka lewego i prawegocylinder, jeżeli jest za wysoki (ja tego nie odczuwam - nie kręci mi sie w głowie, skorygował astygmtyzm wreszcie tak, jak powinien
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }