autor: Mgiełka1 » 26 lutego 2009, 12:51
Jestem załamana:( Nie ma dla mnie soczewek. A kolejna wizyta u okulistki zakończyła się poradą, żebym sobie szukała soczewek torycznych metodą prób i błędów. Lekarka przepisała mi parametry:
moc:-7,0, cyl:- 1; oś: 170
moc: -7,0 cyl: -2; oś: 180
Powiedziała, że mogę szukać soczewek o takich samych parametrach jak okulary (te wyżej to właśnie okularowe). Rok temu inna okulistka przepisała mi te same moce, ale cylindry mniejsze każdy o 0,25.
Do tej pory miałam proclear toric, ale były za duże (BC 8.8, DIA 14.4) oraz sferyczne, ale w sferycznych nie mogę chodzić bo z takim cylindrem nie widzę dobrze.
Okulistka, ta ostatnia, stwierdziła, że powinnam mieć BC 8.6, ale nic poza tym - jaki materiał, jaka firma -NIC.
Nie stać mnie na wydanie kilkuset złotych na eksperymentowanie, żeby kupić np. 2 paczki po 6 szt. Pure Vision, żeby sprawdzić czy te akurat będą pasowały...
Nie wiem już co mam robić. Okulary które mam w tej chwili już są za słabe, niezbyt dobrze w nich widzę, wzrok się męczy, głowa boli, a ja nie wiem czy wyrabiać nowe okulary, czy szukać nadal jakiś soczewek...
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez
Mgiełka1, łącznie zmieniany 1 raz.